Sertraline_سرترالین

قرص سرترالین یک داروی موثر برای درمان اختلالات روانی و افسردگی است که می‌تواند با بازجذب سروتونین به کاهش علائم افسردگی، اضطراب و استرس کمک کنداستفاده قرار می گیرد.

برورشور پزشک:

توضیحات درباره Sertraline_سرترالین

نام دارو

سرترالین

ﻧﺎم ژﻧﺮﯾﮏ

Sertraline

ﻃﺒﻘﻪ درمانی

ضد افسردگی

اشکال دارویی

قرص خوراکی

مکانیسم عمل

سرترالین یک داروی ضد افسردگی و ضد اضطراب است که از طریق مهار انتخایی باز جذب سروتونین در سیستم عصبی مرکزی عمل می کند,

مصرف در دروان بارداری و شیر دهی

مصرف این دارو در دوران بارداری درگروه C قرار دارد و فقط با تجویز پزشک متخصص مجاز می‌باشد. این دارو در شیر مادر ترشح می شود و تجویز آن در دوران شیردهی باید با احتیاط صورت گیرد.

موارد احتیاط

  • این دارو در صورت سابقه حساسیت به سرترالین یا هر یک از اجزای قرص نباید مصرف گردد.
  • بهتر است در افراد زیر ۱۸ سال (مگر در درمان OCD ) استفاده نشود. زیر اثرات طولانی مدت آن روی رشد، بلوغ و نمو رفتاری و شناختی مشخص نشده است.
  • در صورت سابقه مانیا، سابقه تشنج یا ابتلا به صرع، بیماری‌های قلبی، نقص عملکرد کبد یا کلیه و نقص عملکرد پلاکت قبل از شروع مصرف سرترالین پزشک خود را در جریان قرار دهید.
  • در صورت مصرف داروهای مهار کننده مونوآمینو اکسیداز(مانند سلژیلین، موکلوبماید) یا داروهایی که اثر مشابه دارند (مانند لینزولید) باید حداقل دوهفته بعد از قطع دارو درمان با سرترالین شروع شود.
  • از مصرف همزمان این دارو با آب گریپ فروت, الکل و همچنین گیاه علف چای (گل راعی یا هوفاریقون) خودداری نمایید.
  • در صورتی که داروهایی مانند سايمتیدین، وارفارین، سیزاپراید ،دی سولفیرام ،دیجی توکسین, پیموزاید, سوماتریپتان, تولبوتامید لیتیوم و یا سایر داروهای ضد افسردگی را مصرف می‌کنید از پزشک خود در مورد تداخل و تغییر دوز احتمالی مشورت بخواهید.
  • اگر همزمان با سرترالین از داروهای کاهنده قند خون خوراکی و یا انسولین استفاده می‌کنیده قند خون خود را به طور مرتب چک کنید.
  • اگر همزمان با سرترالین از وارفارین استفاده می‌کنید PT خود را به طور مرتب کنترل کنید.
  • این دارو ممکن است موجب گیجی یا خواب آلودگی گردد,لذا ضمن درمان از رانندگی و کار با وسایلی که نیاز به هوشیاری کامل دارند خودداری نمایید.

عوارض جانبی

هر دارو به موازات اثرات مطلوب درمانی ممکن است باعث بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه همه این علام در یک فرد دیده نمی‌شود، این حال در صورت بروز هر کدام از آنها به پزشک مراجعه نمایید.

مصرف این دارو ممکن است عوارضی نظیر افزایش ضربان قلب، راش پوستی، کهیر یا خارش، کاهش توانایی جنسی، تشسنج، خونریزی‌های غیر عادی(لکه‌های قرمز یا بنفش روی پوست، خونریزی بینی) بزرگ شدن یا حساس شدن سینه‌ها یا ترشح غیر عادی شیر در خانم ها، مانیا یا هایپومانیا و سندرم سروتونین(با علائم تب، اسهال ،افزایش ضربان قلب و تعریق، بی قراری، لرز و تغییر در خلق و خو) را ایجاد نماید.

مقدار و نحوه مصرف دارو

کودکان 12-6 سال: دوز ابتدایی روزی یک بار صبح يا عصر به میزان ۲۵ میلی گرم می‌باشد که ممکن است در صورت لزوم به تدریج افزایش یابد. دوز را می توان در فواصل حداقل یک هفته‌ای افزایش داد,


کودکان 17-13سال: دوز ابتدایی روزی یک بار صبح يا عصر به میزان ۵۰ میلی گرم می‌باشد که ممکن است در صورت لزوم به تدریج افزایش یابد. دوز را می‌توان در فواصل حداقل یک هفته‌ای افزایش داد.


بزرگسالان: در درمان افسردگی و OCD دوز ابتدایی روزی یک بار صبح يا عصر به میزان ۵۰ میلی گرم می‌باشد که ممکن است در صورت لزوم به تدریج افزایش یابد. دوز را می‌توان در فواصل حداقل یک هفته‌ای به میزان ۵۰ میلی‌گرم افزایش داد.

در اختلالات پانیک, PTSDو Social Anxity Disorder دوز ابتدایی روزی یک بار صبح یا عصربه میزان ۲۵ میلی‌گرم می‌باشد که بعد از یک هفته باید به ۵۰ میلی‌گرم در روز افزایش یابد. دوز را می‌توان در فواصل حداقل یک هفته ای به میزان ۵۰ میلی‌گرم افزايش داد.

سالمندان ( افراد بالای ۶۵سال ): دوز ابتدایی روزی یک بار صبح یا عصر به میزان ۲۵ میلی گرم می‌باشد که ممکن است در صورت لزوم به تدریج افزایش یابد.

حداکثر دوز روزانه سرترالین در تمام گروه‌های سنی ۲۰۰ میلی گرم می‌باشد.

شرایط نگهداری

  • دارو باید در دمای کمتر از 30 درجه سانتی‌گراد و دور از رطوبت نگهداری گردد.
  • دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
  • از مصرف داروی تاریخ گذشته خودداری گردد.

6.1.8.0
V6.1.8.0