Cefepime(Cefemax)_سفپیم(سفمکس)

سفپیم یک آنتی بیوتیک سفالوسپورینی نسل چهارم است که ازسال 1994گسترش پیدا کرد. سفپیم در درمان پنومونی بیمارستانی شدید ، عفونت هایی که به دلیل میکروارگانیسم های بسیار مقاوم ایجاد شده است (مانند سودوموناس آئروژینوزا) و تب نوتروپنی به کارمی رو

بروشور پزشک:

توضیحات درباره Cefepime(Cefemax)_سفپیم(سفمکس)

نام دارو

سفپیم(سفمکس)

ﻧﺎم ژﻧﺮﯾﮏ

Cefepime

ﻃﺒﻘﻪ داروﯾﯽ

سفالوسپورین ها

ﻃﺒﻘﻪ درمانی

عفونت باکتریایی

اشکال دارویی

پودر استریل جهت تهیه سوسپانسیون تزریقی

مکانیسم عمل

سفالوسپورین ها به PBPS روی غشاء سلولی باکتری، برای مهار ساخت دیواره سلولی به وسیله مکانیسم مشابه پنی سیلین ها، متصل می شوند.

موارد مصرف

این دارو فعالیت گرم مثبت عوامل نسل اول را با پوشش گرم منفی وسیع تر از سفالوسپورین های نسل سوم، درهم می پیوندد.

مصرف در دروان بارداری و شیر دهی

این دارو از لحاظ طبقه بندی داروها برای مصرف در دوران بارداری, جزء گروه B قرار می‌گیرد. اگر چه در مطالعات مربوط به مصرف این دارو با دوز معمولی در جانوران آزمایشگاهی باردار اثرات تراتوژئیک و یا سقط جنین مشاهده نمی شوده ولی در زمینه مصرف این دارو در دوران بارداری انسان، هنوز مطالعات کنترل شده و کافی انجام نشده است. لذا در دوران بارداری فقط برای مواقح کاملاً ضروری قابل مصرف است. این دارو با غلظت ناچیز  در شیر انسان ترشح می‌شود و لذ برای مصرف در دوران شیردهی باید احتیاط لازم به عمل آید.

توجهات بیمار - خانواده

قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک خود مشورت نمایید:

  • داشتن سابقه احتمالی حساسیت به سفپیم یا سایر سفالوسپورین‌هاء پنی‌سیلین‌ها و یا سایر مواد دارویی. کولیت پسودوممبران که با اغلب آنتی‌بیوتیک‌ها بروز می‌کند. با مصرف سفپیم هم مشاهده شده است. لذا در بیمارانی که در پی مصرف آنتی بیوتیک‌ها دچار اسهال می‌شوند، این موضوع باید در نظر گرفته شود.
  • وجود سابقه نارسایی کلیوی (در بیماران دارای کراتینین کمتر یا مساوی ۶۰ میلی‌لیتر در دقیقه» که در این صورت لازم است دوز دارو تنظیم شود.
  • وجود سابقه آنسفالوپاتی (یا علائمی مانند اختلال در هوشیاری, منگی، توهم. کما) انقباضات میوکلونیک و تشنج در بیمار.
  • سابقه نارسایی کبدی کلیوی و یا اختلالات انعقاد خون مربوط به فعالیت پروترومبین (بسیاری از سفالوسپورین‌ها باعث کاهش فعالیت پروترومبین می‌شوند).
  • مصرف همزمان این دارو با سایر داروها به ویژه آمینوگلیکوزیدها و دیورتیک‌های قوی مانند فوروزماید (که احتمال بروز نفروتوکسیسیته و اتوتو کسیسیته افزایش می‌یابد).
  • قبل از انجام آزمایش قند خون (گلوکز) به روش غیر از گلوکزاکسیداز آنزیماتیک.
  • در دوران بارداری و شیردهی,

موارد احتیاط

df.png

عوارض جانبی

هر دارو به موازات اثر درمانی مطلوب ممکن است باعث بروز عوارض ناخواسته شود. اگر چه تمام این عوارض در یک فرد و یا در هر بار مصرف دیده نمی‌شوند و نیز با مصرف دوزهای توصیه شده درمانی این دارو موارد مرگ با ناتوانی دائمی به علت سمیت این دارو گزارش نشده است. لیکن در صورت بروز هر یک از عوارض ذیل با پزشک خود مشورت کنید:

بثورات جلدی (راش)T درد و التهاب در محل تزربق, فلبیت. کولیت. اسهال. تب سردرد. تهوع استفراغ. مونیلیاز دهانی. واژئیت.

 

مسمومیت دارویی:

با مصرف مقادیر توصیه شده برای این دارو علائمی مانند عوارض جانبی ذکر شده ممکن است دیده شوند. اما با مصرف مقادیر و دوزهای بالاتره به ویژه در پیماران مبتلا به نارسایی کلیوی, علائم سمیت با این دارو ممکن است بروز نمایند که شامل:
آنسفالوپاتی (ختلال در هوشیاری و ایجاد منگی، توهم. گیجی, رخوت. بی‌تفاوتی، کما)،انقباضات عضلائی میوکلونیک، تشنج تحریک پذیری عصبی و عضلانی می‌باشند. در هر حال بیمارانی که دوزهای بالای این دارو را مصرف می‌نمایند» به خصوص مبتلایان به مشکلات کلیوی باید کاملاً تحت نظر و مراقبت قرار گیرند و در صورت بروز علائم مسمومیت ذکر شده. درمان علامتی توصیه می‌شود. ضمنً به لور حذف دارو از خون به ویژه در حضور نارسایی کلیوی, انجام همودیالیز(نهدیالیز صفاقی) مناسب است.

مقدار و نحوه مصرف دارو

masraf.jpg

شرایط نگهداری

  •  دارو را دور از دسترس اطفال قرار دهید. ازنگهداری و مصرف داروهای تاریخ گذشته خودداری نمایید.
  • ویال‌های حاوی پودر اين داروءباید در دمای کمتراز ۲۵ درجه سانتی‌گراد در ظروف در بسته و دور از نور و رطوبت نگهداری شوند.

6.1.8.0
V6.1.8.0